Overslaan en naar de inhoud gaan

Brochures om in te bijten!

Hoe vroeger kinderen gezonde eetgewoontes aanleren, hoe groter de kans dat ze die een leven lang meenemen. Maar zeker bij kleuters met een eigen willetje blijft dit voor ouders, grootouders, juffen, meesters... vaak een hele uitdaging. Ook kinderen van de lagere school willen de wereld graag op hun manier leren kennen, inclusief wat er op hun bord komt. Daarbij kiezen ze niet altijd automatisch voor gezonde voeding. De uitdaging om jongeren gezond te leren kiezen, is vaak nog uitdagender!

De brochures van ‘Gezond gebeten’ helpen je op weg om kinderen vlot en ontspannen gezond te leren eten. Naast praktische informatie over voeding staan ze boordevol handige weetjes, kindvriendelijke recepten, leuke tips en toffe spelletjes.

Gezond gebeten voor Kiddies richt zich tot de ouders van kleuters van 3 tot 6 jaar, Gezond gebeten voor Yummies tot de ouders van kinderen tussen 6 en 12 jaar en Gezond gebeten voor Homies’ is er voor de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar. De brochures zijn een realisatie van NICE, i.s.m. het Vlaams Instituut Gezond Leven, Eetexpert, De Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten en de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Je kan ze gratis bestellen of downloaden via www.nice-info.be. Zet er dus gerust je tanden in!

Gezond gebeten