Overslaan en naar de inhoud gaan

Word Oog voor Lekkers-leverancier

Wil je ook Oog voor Lekkers-leverancier worden? Dat is heel eenvoudig. Onze tip? Neem zelf contact op met scholen in je regio en stel een aantrekkelijk aanbod fruit, groenten of melk samen.

Welke producten komen in aanmerking?

Voor fruit en groenten komen alleen verse producten in aanmerking. Fruitsap, smoothies, gedroogd fruit, noten en soep vallen niet onder het gesubsidieerde productgamma. Versneden fruit en verse fruitsla mogen zeker wel.

Streef naar een aanbod van ten minste vijftig procent seizoensfruit en -groenten uit het binnenland. Concreet? Bekijk onze seizoenskalender.

Voor melk komen alleen volle, halfvolle melk (of hun lactosevrije varianten) of gearomatiseerde melk zonder toevoeging van suiker, zoetstoffen, zout, vetten of additieven (E620 tot E650) in aanmerking (= ‘witte’ melk). Yoghurt en melkvarianten met suiker of zoetstoffen kunnen niet. Water en water met een smaakje zijn niet subsidiabel.

Gezonde spelregels

We streven naar een aanbod van ten minste vijftig procent seizoensfruit en -groenten uit het binnenland. Concreet? Tijdens de tien weken lever je minstens driemaal fruit en driemaal groenten uit België. Zorg er ook voor dat je maximaal twee keer hetzelfde product levert.

Duidelijke factuur

De school gebruikt jouw factuur als bewijs om subsidies te ontvangen. Hoe gedetailleerder de factuur, hoe beter. Ze bevat dus minstens een productomschrijving, de geleverde hoeveelheid en de eenheidsprijs. Vermeld ook apart de eventuele kosten voor transport en leeggoed. Onze tip? Gebruik deze voorbeeldfactuur.