Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidies en steun

Als deelnemende school kan je een terugbetaling aanvragen voor 1 portie groente/fruit en/of 1 tot 3 porties melk per leerling per week en dat voor een periode van 10 of 20 weken.

 

Hier ontdek je meteen of je school een subsidie kan aanvragen en voor hoe lang precies.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Wanneer de juiste deadlines gerespecteerd worden heeft je school recht op volgende financiële tegemoetkoming:

 

  Subsidie voor 10 weken Subsidie voor
2x 10 = 20 weken
Groenten en fruit 3 euro per leerling voor 10 weken (gemiddelde prijs per portie van 0,3 euro incl. BTW) 6 euro per leerling voor 20 weken (gemiddelde prijs per portie van 0,3 euro incl. BTW)
Melk max. 6 euro per leerling voor 10 weken (gemiddelde prijs per portie van 0,2 euro incl. BTW, met een 3 porties per week) max. 12 euro per leerling voor 20 weken (gemiddelde prijs per portie van 0,2 euro incl. BTW, met een 3 porties per week)

Let op! De bedeling van porties tijdens de middagpauze en de voor- en naschoolse opvang komt niet in aanmerking voor de subsidie. Ook porties voor leerkrachten worden niet vergoed door Oog voor Lekkers, enkel die voor leerlingen. Een abonnement bij een zelf gekozen leverancier kan eventueel een oplossing bieden voor leerkrachten, weliswaar zonder financiële tussenkomst van Oog voor Lekkers.