Oog voor Lekkers-wedstrijd

Om kinderen te motiveren om groenten, fruit en/of melk te eten of te drinken als gezond tussendoortje, lanceert Oog voor Lekkers een wedstrijd.

Wie kan deelnemen?

Is jouw school ingeschreven voor Oog voor Lekkers? Dan doet jouw school automatisch mee en hoef je de school dus niet meer in te schrijven voor de wedstrijd.

 

Alle andere scholen uit het basisonderwijs, het buitengewoon lager en het buitengewoon secundair onderwijs kunnen ook deelnemen, maar moeten zich wel eerst inschrijven. Inschrijven kan vanaf 6/11/2017 tot en met 1/12/2017.

Hoe verloopt de wedstrijd?

Alle deelnemende scholen krijgen in januari een wedstrijdpakket in de bus. In dit pakket zal poster- en stickermateriaal zitten en leuke opdrachten waarmee elke leerkracht met zijn of haar leerlingen gedurende 10 weken kan werken rond groenten, fruit en melk.

 

Per leerniveau zullen er verschillende opdrachten ter beschikking gesteld worden. Deze zitten mee in het wedstrijdpakket, maar zullen ook op de Oog voor Lekkers-website terug te vinden zijn.

 

Na het uitvoeren van een opdracht kan er door de leerlingen gestickerd worden. De stickercreaties van alle klassen zullen samen een kleurrijke Oog voor Lekkers-slang vormen.

 

Geef met heel de school een persoonlijke en creatieve toets aan deze Oog voor Lekkers-slang en stuur ten laatste op 30/3/2018 een leuke foto op van jullie creatie!
Inzenden kan via schoolfruit-melk@lv.vlaanderen.be en post de foto eventueel op de Facebook-pagina van Oog voor Lekkers met #oogvoorlekkers.

 

De winnaars (2 winnende scholen per provincie) worden bekend gemaakt na de paasvakantie.

 

Wat kan je winnen?

De winnende scholen ontvangen in het volgende schooljaar (2018-2019) een heel jaar gratis verdeling van groenten, fruit en melk. Daarnaast zorgt Oog voor Lekkers voor een spetterend springkastelenfestijn voor de hele school. Winnende scholen houden er dus best rekening mee dat ze na de paasvakantie en voor het einde van het schooljaar nog enkele dagen voorzien om van deze prijs te kunnen genieten!   

 

Raadpleeg hier het reglement van de wedstrijd: