Overslaan en naar de inhoud gaan

Oog voor Lekkers-wedstrijd

Welkom bij de Oog voor Lekkers-wedstrijd! Slice is zijn beste vriend kwijtgeraakt, en daarom roepen we jullie hulp in. Kunnen jullie Slurp weer bij elkaar puzzelen? Dit zijn de spelregels:

  • De wedstrijd loopt van 4 februari 2019 tot 5 mei 2019.
  • Elke ingeschreven school ontvangt een wedstrijdpakket. Daarin zitten de wedstrijdopdrachten, samen met een puzzel per deelnemende klas. De puzzel is voor elke klas dezelfde, de opdrachten kunnen jullie afstemmen naar leeftijd en moeilijkheidsgraad.
  • De Slurp-puzzel telt 10 stukken. Elk puzzelstuk staat voor een gezonde uitdaging – dat kan gaan van een melkquiz tot het lievelingsfruit van de juf of meester ontdekken. Zo kunnen jullie 10 weken aan de slag. Voor elke opdracht die jullie klas tot een goed einde brengt, mogen jullie een stuk van de Slurp-puzzel leggen.
  • Op de achterkant van elk puzzelstuk is ruimte voorzien om jullie gezonde inspanningen te ‘documenteren’. Hou dus zeker tekeningen of foto’s van elke uitgevoerde opdracht bij. Na afloop van de 10 uitdagingen hebben jullie zo een leuk overzicht van al jullie gezonde, gezellige, grappige, originele of creatieve klasactiviteiten.
  • Laat Oog voor Lekkers weten hoe jullie de wedstrijd gespeeld hebben. Dat kan door een foto, tekening, collage, filmpje… door te sturen naar schoolfruit-melk@lv.vlaanderen.be. Indien de bestanden te groot zouden zijn om via een regulier e-mailprogramma door te sturen, kunnen jullie eventueel ook beroep doen op online diensten voor het versturen van zware bestanden. Vergeet niet ‘wedstrijd Oog voor Lekkers’, het onderwijsinstellingsnummer en de naam van jullie school en klas te vermelden.
  • De leukste inzendingen – insturen kan tot 5 mei 2019 – maken kans op een jaar gratis verdeling van fruit, groenten en melk. En de hoofdprijs? Dat is een spectaculair Slurp&Slicefestival op school!

 

Download de opdrachten

Download de Slurp-puzzel

Raadpleeg het wedstrijdreglement