Oog voor Lekkers-wedstrijd

10 weken lang namen verschillende Vlaamse scholen deel aan de Oog voor Lekkers-wedstrijd om kans te maken op een jaar gratis groenten, fruit en melk op school én een spetterend springkastelenfestijn. Door leuke en leerrijke opdrachten uit te voeren, kon de Oog voor Lekkers-slang bestickerd en gepersonaliseerd worden. Iets waar 10 scholen heel goed in bleken te zijn, want zij mogen zich de trotse winnaars van de Oog voor Lekkers-wedstrijd noemen! Proficiat!

 

En de winnaars zijn...

 • Boudewijnschool – Kuurne
 • Bernadetteschool – Zottegem
 • Sint-Salvator – Gent
 • ’t Weilandje – Antwerpen
 • Sint-Cajetanusschool – Perk
 • Spelenderwijs/De 2-Sprong – Hoeselt
 • De Regenboog – Zellik
 • Lucerna – Genk
 • Regenboog – Ingelmunster
 • KOCA Basisonderwijs – Antwerpen

Benieuwd naar het resultaat? Neem dan een kijkje op onze Facebook-pagina.

 

We willen alle deelnemers bedanken voor de leuke, toffe inzendingen. Enkele reacties van deelnemende scholen:

 

We hebben allen een placemat gemaakt met gezonde dingen uit de voedingsdriehoek. Het project werd afgesloten met een gezond ontbijt. Dus het was al een beetje een feest.
Ouders komen melden dat het thuis nu gemakkelijker gaat om fruit en groenten te eten. We brengen zelfs in de voormiddag geen koekjes meer mee, maar FRUIT.
De weg van de melk kunnen uitleggen met behulp van prenten, van koe tot koelkast. Melkproducten herkennen en benoemen en opzoeken. Natuurlijk dit alles ook proeven, dat was echt lekker!”

 

Nam je met je school niet deel aan de wedstrijd, maar wil je weten hoe het allemaal in z'n werk ging? Hieronder kan je alles nog eens nalezen:

 

Wie kan deelnemen?

Is jouw school ingeschreven voor Oog voor Lekkers? Dan doen jullie automatisch mee.

Voor alle andere scholen uit het basisonderwijs, het buitengewoon lager en het buitengewoon secundair onderwijs liep er van 6/11/2017 tot en met 1/12/2017 een inschrijvingsperiode om deel te nemen.

 

Wanneer start de wedstrijd?

Alle deelnemende scholen krijgen in januari een wedstrijdpakket in de bus. In dit pakket zit alles om aan de slag te gaan! Deze wedstrijd is namelijk de ultieme gelegenheid om kinderen te motiveren om te genieten van groenten, fruit en melk als gezonde tussendoortjes én hier educatief mee aan de slag te gaan!

 

Maar er is meer...

 

Deelnemen aan deze wedstrijd betekent ook dat jouw school kans maakt op een heel schooljaar gratis verdeling van groenten, fruit en melk én een spetterend springkastelenfestijn!

 

Motiveer en informeer dus zeker al jouw schoolteamleden!

 

Oog voor Lekkers-wedstrijd poster

 

Wat zit er in het wedstrijdpakket?

 • 2 A3-posters (de start en de aankomst van de Oog voor Lekkers-slang). Hang deze indien mogelijk op een centrale plaats in de school op.
 • enkele tussenstukken (A4’s) met 10 vakjes die samen het lichaam vormen van de slang. Elke deelnemende klas heeft minstens 1 tussenstuk nodig. Heeft je school extra tussenstukken nodig? Geen nood, hieronder kan je de volledige Oog voor Lekkers-slang downloaden en de gewenste tussenstukken printen.
 • enkele stickervellen. Deze zijn ook te verdelen over de deelnemende klassen waarbij elke klas minstens 1 stickervel moet krijgen.
 • 1 exemplaar van de wedstrijdopdrachten. Met deze opdrachten gaan de leerkrachten aan de slag met hun klas. Je vindt deze opdrachten hieronder ook als download terug.

Oog voor Lekkers-wedstrijd tussenstuk

 

Hoe verloopt de wedstrijd?

 • Door gedurende 10 weken samen met hun leerkracht de wedstrijdopdrachten uit te voeren verdient een klas stickers om de slang te versieren.
 • De opdrachten zijn opgedeeld per leerniveau, maar het staat de leerkrachten vrij om opdrachten te selecteren die het beste passen bij hun klas. Ook de volgorde alsook de timing van de opdrachten is volledig te bepalen door de leerkrachten zelf zodat dit in hun eigen planning past. Het is wel de bedoeling dat de leerkrachten trachten om 1 opdracht per week uit te voeren.
 • Per uitgevoerde opdracht kunnen de leerlingen stickeren (1 vakje per opdracht). Daarnaast kunnen de leerlingen de tussenstukken alsook de A3-posters naar hartenlust versieren.
 • De bestickerde tussenstukken van alle klassen samen vormen een kleurrijke Oog voor Lekkers-slang!

Stuur ten laatste op 30/03/2018 een leuke foto van jullie Oog voor Lekkers-slang naar schoolfruit-melk@lv.vlaanderen.be met vermelding van jullie onderwijsinstellingsnummer. Post de foto eventueel ook op onze Facebook-pagina met #oogvoorlekkers

 

Wat kan jouw school winnen?

Uit alle inzendingen worden per loting 2 winnende scholen per provincie gekozen. Deze worden na de paasvakantie bekend gemaakt.

 

De winnende scholen ontvangen in het volgende schooljaar (2018-2019) een heel jaar gratis verdeling van groenten, fruit en melk (30 weken 1 portie melk en 1 portie fruit/groenten per leerling per week). Daarnaast zorgt Oog voor Lekkers voor een spetterend springkastelenfestijn voor de hele school. Winnende scholen houden er dus best rekening mee dat ze na de paasvakantie en voor het einde van het schooljaar nog enkele dagen voorzien om van deze prijs te kunnen genieten!

 

Veel succes!

 

Raadpleeg hier het reglement van de wedstrijd: