Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoek groente- en fruitveilingen

Heel wat groente- en fruitveilingen bieden aan scholen de mogelijkheid om op bedrijfsbezoek te komen. Ontdek hieronder welke programma’s zij aanbieden:

REO Veiling Roeselare

Leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar kunnen de veiling gedurende een halve dag begeleid bezoeken. Ze maken op een kindvriendelijke en speelse manier kennis met het veilen van groenten en fruit en de dagelijkse werking. Bovendien gaan ze zelf als kwaliteitsbewakers aan de slag om prei te keuren. Nadien volgt er een kookworkshop waarbij de kinderen groenten versnijden, geblinddoekt proeven en zelf hun middagmaal klaarmaken.

REO Veiling Roeselare is de vaste projectpartner van het West-Vlaamse Project Zoom@regio dat ernaar streeft om leerlingen op een interactieve manier te laten kennismaken met hun eigen regio.

BelOrta Sint-Katelijne-Waver en Borgloon

Leerlingen vanaf het 5de leerjaar kunnen de veiling bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van het veilingwezen, de werking van het veilingsysteem en het traject dat groenten en fruit afleggen van de producent tot in de plaatselijke supermarkt. Bovendien krijgen ze de kans om de verkoopactiviteiten aan de veilingklok(ken) mee te maken.