Overslaan en naar de inhoud gaan

Sofie Dumont trekt ‘Oog voor Lekkers’ op gang

Sofie Dumont trekt ‘Oog voor Lekkers’ op gang

Het is nog even wachten tot begin oktober voor de eerste porties fruit, groenten en melk van Oog voor Lekkers worden verdeeld op de Vlaamse scholen. Maar de campagne voor het nieuwe schooljaar is alvast gelanceerd. En hoe! Chef-kok Sofie Dumont zakte af naar de stedelijke basisschool Het Kompas in Hoboken, voor een inspirerende workshop rond een gezonde, lekkere én haalbare lunchbox. 

Donderdag 19 september zaten er in Hoboken voor een keer ouders op de schoolbanken. De lerares van dienst? Sofie. Met veel enthousiasme deelde ze haar tips & tricks voor een leuke én lekkere ‘brooddoos’. En het mag gezegd: de broodrolletjes met kleurige groenten vielen in de smaak, net zoals de cheesy boterham met omelet en fruitknijpzakje, de broccolispread en de kidsproof hummus.

Sofie Dumont Workshop Oog voor lekkers

“Ouders zitten nog vaak om inspiratie verlegen als het op de dagelijkse brooddoos aankomt. Of ze hebben ’s morgens geen tijd om groenten te snijden en fruit te schillen. Heel begrijpelijk allemaal. Daarom ben ik zelf ook fan van makkelijke receptjes die je op voorhand kan maken (lacht).” Sofie Dumont

Sofie Dumont

 

Uit een enquête van Oog voor Lekkers blijkt dat ouders hun kind graag meer fruit en groenten zien eten, maar het niet altijd gemakkelijk vinden om extra vitamines in de boekentas te smokkelen. 

Sofie Dumont Workshop