Overslaan en naar de inhoud gaan

Smelt… voor gezonde regenboogijsjes!

Sieg en Maureen

Ook aan verfrissing toe bij deze tropische temperaturen? Trakteer jezelf – of je bubbel natuurlijk – op een regenboogijsje van fruit of groenten: even kleurrijk als gezond!

Durf gerust te experimenteren of laat je inspireren door ex-Ketnet-Helden Sieg en Maureen. Check zeker ook hun TikTok-account voor deze verrassend lekkere regenboogijsjes!

Wat heb je nodig (voor 1 ijsje)?

  • 75 g seizoensfruit of -groenten (bv. appel, komkommer, kers, aardbei, wortel…)
  • 25 ml yoghurt zonder suiker 
  • een ijsvormpje 
  • Wil je een extra smaakje? Dan kan je ook kruiden zoals munt toevoegen.

 

Hoe maak je het?

  • Was het fruit en/of de groenten en snij in stukken. Hou elke fruit- of groentesoort apart.
  • Pureer telkens met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Vul het ijsvormpje met verschillende laagjes en daartussen wat yoghurt.
  • Zet minstens 4 uur in de diepvries.
Sieg en Maureen
Sieg en Maureen