Overslaan en naar de inhoud gaan

Moestuin Challenge: groene vingers gezocht!

Moestuin Challenge

Een mini-moestuin in jouw klas? Makkelijker én leuker dan ooit met de Moestuin Challenge van Oog voor Lekkers. Je ontvangt gratis een kant-en-klaar pakket (biologisch afbreekbaar!) met zaadjes, potjes, potgrond en een stappenplan voor de leerlingen. Zo kunnen jullie samen aan de slag voor een bord vol lekkers van eigen kweek.

Deelnemers aan de Moestuin Challenge maken trouwens kans op een klasbezoek van een Ketnet-Held… maar daarover later meer! Want samen tuinieren is in de eerste plaats een leuke en leerrijke ontspanning. Als leerkracht kan je ook gemakkelijk aanknopen bij tal van lessen en thema’s rond gezonde voeding, duurzaamheid of lokale productie.

Kriebelt het al om straks met je handen in de grond te wroeten? Schrijf je dan snel in – voor 28 februari 2022 – via onderstaand webformulier. In totaal kunnen er 500 klassen deelnemen, waarbij je per school maximaal drie klassen kan inschrijven.

De Moestuin Challenge staat open voor alle scholen, van kleuter- en lager onderwijs tot buitengewoon lager en buitengewoon secundair onderwijs in Vlaanderen, ongeacht of je de gezonde tussendoortjes van Oog voor Lekkers verdeelt. En de Moestuin Challenge-pakketten, die levert Oog voor Lekkers dan in de loop van april bij jou op school!

 

Gezien het grote succes van de campagne, zijn de inschrijvingen voor de Moestuin Challenge afgesloten.

Werk je graag met je klas rond gezonde voeding? Bekijk dan zeker ons gratis lesmateriaal.