Overslaan en naar de inhoud gaan

Administratieve ondersteuning

Wilt u de scholen binnen uw gemeente of stad helpen met de administratieve ondersteuning van Oog voor Lekkers? In twee stappen is het geregeld en kunt u de erkenningsaanvraag en steunaanvragen voor de scholen binnen uw gemeente of stad in orde brengen.

 

  1. Doe een aanvraag tot professionele volmachthouder
  2. Vraag de directie van de school om een volmacht te verlenen aan uw stad of gemeente 

 

Een stad of gemeente moet zich éénmalig op het e-loket laten registreren als professionele volmachthouder. Daarbij dient te worden opgegeven welke ambtenaren scholen zullen helpen met de administratie rond de erkennings- en/ of steunaanvragen.

Eens de stad of gemeente geregistreerd is als professionele volmachthouder kan de directie van de school via het e-loket een volmacht toekennen om de erkenningsaanvraag en de steunaanvragen via het e-loket in te dienen. Alle geregistreerde ambtenaren van die gemeente kunnen de scholen die een volmacht hebben gegeven dan ondersteunen met de administratie van de erkennings- en steunaanvragen.

De directie kan een volmacht toekennen op twee manieren:

  • Opgelet enkel directieleden die bij het Dept. Landbouw en Visserij geregistreerd zijn kunnen aanmelden op het e-loket om vervolgens de stad of gemeente een volmacht geven (meer info hoe u een volmacht kan geven vindt u hier).
  • Via een formulier: volmachten toekennen waarbij de directie moet ondertekenen. U stuurt dit formulier naar de afdeling inkomenssteun zoals genoteerd onder puntje 8 van het formulier.

Lees er meer over op de site van het Departement Landbouw en Visserij