Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen GO! Basisschool Ter Berken krijgen hockeyles van Thomas Briels

Thomas Briels

Geen gewone schooldag vandaag voor de leerlingen van GO! Basisschool Ter Berken in Hofstade. Zij kregen hockeyspeler Thomas Briels op bezoek die hen met een leuke initiatieles wegwijs maakte in zijn sport. De klas van het vijfde leerjaar won de prijs als winnaar van de Oog voor Lekkers-wedstrijd. Volgend schooljaar kunnen al deze leerlingen ook gratis genieten van 30 weken melk, fruit en groenten op school.

 

Dit voorjaar daagde Thomas Briels Vlaamse scholen uit om een origineel beweegparcours te bouwen op de speelplaats of in de sporthal. De wedstrijd kaderde binnen het scholenprogramma Oog voor Lekkers dat inzet op een gezonde levensstijl, onder meer met wekelijkse gezonde tussendoortjes. Heel wat foto’s van speelse en spannende parcours werden ingestuurd… en de leerlingen van het 5e leerjaar van GO Basisschool Ter Beken wonnen de hoofdprijs, dankzij het parcours dat ze bouwden voor de kleuters en leerlingen van het lager onderwijs.

De leerlingen uit het vijfde leerjaar kregen donderdag dan ook Thomas Briels op bezoek, samen met de Oog voor Lekkers-mascottes Slurp & Slice. De speelplaats werd een hockeyarena, goed voor een hele namiddag sportplezier. Daarnaast werden de leerlingen natuurlijk getrakteerd op een gezonde snack.

 

"Zo fijn dat we deze sportieve challenge wonnen! De leerlingen hebben genoten van de hockey-initiatie van Thomas Briels. Hij promoot met veel enthousiasme een actieve levensstijl én gezonde voeding. Als school hechten we hier veel belang aan. We zijn dan ook blij dat we als extraatje 30 weken Oog voor Lekkers hebben gewonnen!"
Directeur David Van Goethem
Thomas Briels hockey initiatie
Thomas Briels hockey initiatie