Oog voor Lekkers voor ouders

Wat is Oog voor Lekkers?

Oog voor Lekkers is een project rond groenten, fruit en melk op school. Het principe is eenvoudig: op één of meerdere dagen in de week eten de leerlingen samen een lekker stuk fruit of groente en/of drinken ze een glas melk als tussendoortje. Die vaste fruit-/groentedag en/of melkdag vormt bovendien het aanknopingspunt voor een bredere werking rond gezonde voeding op school in het kader van het gezondheidsbeleid

 

We proberen ook de (groot)ouders zoveel mogelijk te betrekken bij het project. Ze kunnen een helpende hand bieden om de groenten en het fruit te wassen, schillen, snijden en/of bijv. de melk uit te schenken voor de leerlingen in de klas. Anderzijds is het ook belangrijk dat de gezonde gewoonte die in de klas wordt aangeleerd, thuis kan worden verder gezet. Wanneer kinderen ook thuis het goede voorbeeld krijgen, zullen zij extra gemotiveerd zijn om groenten en fruit te eten en melk te drinken.

 

De Vlaamse overheid steunt dit initiatief, omdat ze streeft naar leerlingen die het maken van gezonde keuzes de normaalste zaak van de wereld vinden. Dit project komt tot stand dankzij Europese en Vlaamse subsidies en met steun van de groente-, fruit- en zuivelsector.